1858 poze   50140 vizite
Albume
0 Contact   GIURGIU      circul0 DE PRIN_VOLIERA   00_ Asa ca de sf Nicolae   01_Paza _la hulubi   02_INELE TEXANI   03_texan0 PUI TEXANI   pentru costirostov   PUI TEXANI 20170 TEXANI   00_TEXANI PERECHI pentru 2017      PERECHEA 10_Alb putin patat si fem neagra_pentru 2018      PERECHEA 13_Alb gulerat stropit si fem porumbaca   PERECHEA 01_Alb si fem albastra cu trese   PERECHEA 02_Galben si fem Rosie   PERECHEA 03_Alb gulerat si fem Rosu ciocanit   PERECHEA 04 - mascul alb putin stropit si fem Neagra pentru 2018   PERECHEA 05_- Pestrit si fem Neagra   PERECHEA 06_Alb putin patat si fem Albastra cu trese   PERECHEA 07_ Galben si Rosu ciocanit_pentru 2018   PERECHEA 08 -Alb gulerat si Rosie -pentru 2017   PERECHEA 09_Alb patat _Bobat si fem Neagra_pentru 2017   PERECHEA 11_Alb gulerat putin stropit si fem rosie   PERECHEA 12_Alb putin stropit si Rosu ciocanit_pentru 201700 _ Construire gratar si leagan de gradina02 Inele si cleme   inele si cleme 201503 Magazia si _ drogheria04 Colaboratori de INCREDERE si SERIOSI05 EXPOZITII   00 Expo INDAGRA 201406 CLASIFICAREA PORUMBEILOR07 Poze08 Regii din jungla   00 Leul_Regele animalelor   01 Leopardul09 Happy new year 201510 Ciufulici15 Medicamente si cateva sfaturi utile   00_Medicamente      19_Tratamente efectuate la porumbei iarna cu produse ROMVAC      22_Schema de tratament de la ROMVAC      23_Crestere puilor orfani      24_Produse ROMVAC   01_Calendar porumbei   02_Bolile porumbeilor   03_Tratamente naturiste   04_Reproductia porumbeilor   05_Actiuni profilactico-curative efectuate in adaposturile de porumbei   06_Cauzele neimperecherii   07_Sfaturi referitoare la imperechere si clocire   08_Imperecherea si separarea porumbeilor   09_Sfaturi in selectia puilor   10_Sistemul vaduviei   11_Hrana porumbei   12_Constructia unui adapost pentru porumbei   13_Notiuni de crestere si alimentatie a porumbeilor   14_Remedii Naturale   15_Tratamente si boli   16_Cresterea puilor   17_RREGULI DE BAZA IN ASIGURAREA SANATATII PORUMBEILOR   18_Oua limpezi - rolul calciului   20_Cateva elemente de baza despre imperechere si reproductie   21_ De retinut30 Amintiri   00 aminitiri _ TEXANI _ amintiri   00_STRASSER 2014 NU MAI DETIN      strasser NU MAI DETIN   19 oo VANDUTI oo   DE VANZARE PUI 2016      pentru Cristi   PUI TEXAN 2015 _ Daruiti   PUI TEXAN 2016 - parte din ei DE VANZARE

membru din 17 septembrie 2014

01 Leopardul

Leopardul – O Felina Impresionanta

» Leopardul traieste in Africa si Asia in tari precum: India, Pakistan, China, Gabon, Congo, Zaire, Uganda, Kenya dar si in Siberia si in alte zone.
» Este capabil sa se adapteze la orice tip de habbitat daca se gaseste suficienta mancare. Traieste chiar si in zone larg deschise precum campii sau deserturi. Cel mai bine traieste in paduri. Aici poate folosi copacii pentru a se proteja sau pentru a studia terenul de vanatoare.
Este destul de rapid dar nu alearga cu viteze mai mari de 65 de km/h. Poate sari pana la 6 m orizontal si pana la 3 m veritcal.
Dimensiuni: pana la 1,9 m lungime (fara coada). Masculul poate ajunge pana la o greutate de 90 de kg in timp ce femela nu depaseste in greutate 50 de kg.
Leopardul traieste 11-12 ani in salbaticie dar poate trai si pana la 24-25 de ani in captivitate.
Femela leopard naste pui odata la 2-3 ani. Poate naste pana la sase pui dar de obicei naste doi sau trei. Pui vor ramane cu mama lor timp de 18 pana la 24 de luni, cand vor pleca in cautarea unui teritoriu al lor. &#187 Leoparzii sunt animale nocturne. De obicei vaneaza si mananca noaptea. Ziua se odihnesc in tufisuri dese sau in copaci. Sunt animale solitare, prefera sa traiasca singure.

Leopardul vaneaza copitate de dimensiuni medii precum gazele, impala, cerbi, caprioare, zebre, etc. Ocazional pot vana si maimute, iepuri sau pasari.
&#187 Ii place sa vaneze in special noaptea dar daca va avea ocazia va vana si ziua pentru a avea stomacul plin. Intunericul creeaza conditii bune pentru vanatoare. De obicei cunoaste zona unde urmeaza sa vaneze ceea ce ii confera un avantaj. Se apropie foarte mult de prada (uneori chiar si la un metru de ea) fara ca aceasta sa-l observe si ataca prin surprindere. Deoarece este vulnerabil la sol (alti pradatori pot aparea oricand) deseori isi urca prada in copaci. Pentru ca este puternic poate urca in copaci si animale care sunt mai grele decat el.
Leopardul de Amur sau pantera de China (Panthera pardus orientalis) este o subspecie de panteră originară din ținutul Primorie, în regiunea fluviului Amur. Este clasată ca specie în pericol de extincție.
Este cunoscut pentru picioarele sale lungi și blana deasă care îi permite să supraviețuiască în anotimpul rece. Este un cățărator foarte bun care își pândește prada pe care o mânancă singur. După ce se satură, își ascunde restul de pradă în copaci, pentru a o mânca mai târziu. Culoarea blănii sale se schimbă, având o nuanță mai deschisă iarna și fiind mai roșiatică pe timpul verii. Pe lângă faptul că este cea mai rară subspecie de leoparzi, leopardul de Amur este și cea mai rară felină de pe pământ[necesită citare], existând între 45-60 de exemplare în toata lumea, dintre care în jur de 20 în sălbăticie. Poate atinge viteza de 60 de km/h pe perioade scurte de timp și poate sări 6 metri în plan orizontal și 3 metri în plan vertical. Are in jur de 50 kg. Alimentație: se hrănește în special cu căprioare, porci sălbatici, căprioare sika și iepuri de câmp. Leopardul de Amur este o specie primejdioasă, care atacă oamenii, dar numai când se simte amenințat.


Leopardul zăpezilor – prinţul înălţimilor
În inima muntoasă a Asiei Centrale, trăieşte o creatură magnifică. Cel mai frumos şi misterios reprezentat al felinelor în opinia multor oameni, leopardul zăpezilor, căci despre el este vorba, stăpâneşte încă regatul său de stânci şi pajişti alpine. Se străduieşte din greu să supravieţuiască în mileniul trei, precum un duh cenuşiu care bântuie şi se furişează cu pas felin printre munţi, prăpăstii şi cer, ameninţat de lăcomia şi ignoranţa oamenilor. Cei care l-au întâlnit nu-l mai pot uita niciodată, subjugaţi de frumuseţea, maiestuozitatea şi aura celui pe care băştinaşii îl numesc, deloc întâmplător, „leopardul care îţi fură sufletul”.
La prima vedere, spectaculosul leopard al zăpezilor face deja notă distinctă printre rudele sale apropiate, la rândul lor nişte carnivore redutabile. Considerat de majoritatea zoologilor ca un reprezentant al subfamiliei Pantherinae, alături de leu, tigru, leopard şi jaguar, leopardul zăpezilor prezintă unele particularităţi morfologice.
Cercetătorii au descoperit că, spre deosebire de marile feline amintite anterior, acest stăpân al ţinuturilor înalte ale Asiei Centrale, Tibetului şi Himalayei nu poate rage. Cauza o reprezintă lipsa unui organ specializat, alcătuit dintr-un ţesut dens fibro-elastic care le permite marilor feline să emită răgetele şi mârâiturile lor caracteristice. Cu toate acestea, cercetătorii care au studiat recent ADN-ul acestui prădător au descoperit că ruda cea mai apropiată a leopardului zăpezii nu este leopardul comun, răspândit în Africa şi Asia, cum se credea până atunci, ci însuşi tigrul.
Nu e chiar surprinzător, daca observăm că cele două mari feline au evoluat în aceeaşi zonă geografică; în plus, şi în zilele noastre tigrii ocupă nişele ecologice şi habitatele situate imediat sub etajul altitudinal unde trăiesc leoparzii zăpezii.
A fost ultima mare felină descoperită şi catalogată de lumea ştiinţifică, leopardul zăpezii fiind descris în anul 1775 de către naturalistul german Johann Christian Daniel von Schreber, care a studiat câteva exemplare în Munţii Kopet Dag.
Leoparzii zăpezii sunt cei mai mici reprezentanţi ai pantherinelor, dar rămân nişte carnivore remarcabile din multe puncte de vedere. Masculii sunt mai mari decât femelele, atingând greutăţi cuprinse între 27-55 kilograme. Au un corp tipic de prădător, musculos şi îndesat. Sunt feline solide şi compacte, cu picioare scurte, adaptate alergatului şi deplasării pe teren foarte accidentat şi abrupt; în consecinţă, au înălţimea la greabăn de doar 60 centimetri. O notă caracteristică o face coada lor, extrem de lungă şi groasă, care atinge 75-90 % din lungimea corpului felinei.
Coloritul şi blana lor sunt de asemenea unice între marile feline. Blana are o culoare de fond în nuanţe cenuşii-gălbui, presărată cu pete şi rozete mari de culoare neagră. Pe abdomen, gât şi interiorul membrelor, culoarea de fond este albă. Pe abdomen, blana atinge chiar 12 centimetri lungime.
Această specie trăieşte exclusiv în Munţii Hindu Kush, Pamir, Tian Shan, Himalaya, Altai, Sayan, Tannu-Ola, Hangai, Kunlun, precum şi în Tibet, Kashmir şi Karakoram. Este întâlnit în zonele alpine şi subalpine menţionate, în general la altitudini cuprinse între 3.350-6.700 metri.
Trăieşte într-un mediu ostil, cu temperaturi extrem de scăzute, viscole puternice şi oxigen rarefiat, dar este adaptat perfect mediului, în plus fiind carnivor de top în lumea sa rece şi periculoasă. Blana sa este foarte deasă şi lungă, iar urechile mici şi rotunjite, alte adaptări care ajută la reducerea pierderilor de căldură din organism. Labele sunt late şi tălpile sunt acoperite cu o blană aspră, pentru ca acest vânător eficient să aibă o stabilitate crescută pe suprafeţe alunecoase şi îngheţate.
Coada sa lungă şi flexibilă îl ajută foarte mult pentru menţinerea echilibrului atunci când sare şi aleargă peste stânci şi prăpăstii în timpul vânătorii (filmările în care leoparzii zăpezii au fost surprinşi la vânătoare de mufloni sau diferite specii de capre de munte sunt printre cele mai dinamice şi spectaculoase secvenţe de vânătoare din întreg regnul animal).
Vânător la mare altitudine

Lista adaptărilor sale la un mediu ostil nu se sfârşeşte aici. Leopardul zăpezii are nişte fose nazale neobişnuit de mari, considerabil mai mari, proporţional, decât ale tuturor speciilor de feline. În aceste fose largi se încălzeşte aerul rece al înălţimilor (înainte de a ajunge în plămâni), mai ales când leopardul este în plină goană după pradă.
În timpul scurtelor veri alpine, leoparzii trăiesc îndeosebi în zona păşunilor înalte şi a regiunilor stâncoase, la altitudini cuprinse între 2.700-6.000 metri. Totuşi, gerul iernilor şi mai ales lipsa prăzilor determină aceste carnivore să coboare în zona pădurilor montane, odată cu sosirea anotimpului rece.
Dincolo de frumuseţea sa unică (este singura mare felină cu ochii verzi-albaştri), descoperim un carnivor de elită şi un oportunist remarcabil, care nu se dă în lături de la consumul cadavrelor sau atacul animalelor domestice, atunci când prăzile sale naturale devin rare. Puterea şi agilitatea sa îi permit să sară 15 metri în lungime şi să doboare animale a căror greutate o depăşeşte de 3-4 ori pe a sa.
Prăzile sale obişnuite sunt caprele şi oile sălbatice: tahr de Himalaya, bharal, markhor, ibex siberian, precum şi muflonii argal, dar nu se dă în lături nici de la mici mamifere sau păsări. De fapt, în aceste biotopuri singurele animale care nu au de ce să se teamă de leoparzii zăpezilor sunt impozanţii tauri de yak...
În unele părţi ale Himalayei vânează şi antilope goral. În lista sa de prăzi intră şi mistreţii, unele specii de cerbi şi maimuţele langur, alături de iepuri, marmote, rozătoare mici, precum iepurii şuierători (pika) şi şoarecii de munte, ca şi păsări precum cocoşii de zăpadă himalayeni sau potârnichile chukar. Preferă să vâneze prin ambuscadă, fiind, la fel ca toate felinele, un alergător "exploziv" pe distanţe scurte.
Obişnuieşte să se apropie de pradă de deasupra, de la înălţime, folosindu-se magistral de particularităţile terenului pentru a se ascunde cât mai bine atunci când se furişează şi se apropie de potenţiala victimă. Izbucneşte în salturi incredibile peste stânci, dar dacă prada nu este prinsă în primii 300 metri de urmărire, o abandonează, pentru a-şi păstra forţele şi a căuta o altă victimă. Ucide cu precizie de asasin profesionist, dintr-o singură muşcătură de gât, după care îşi târăşte prada spre un loc ascuns, unde se poate ospăta în voie.
O pradă de talie mare, precum o capră de munte, îi astâmpără foamea pentru circa două săptămâni. Leoparzii zăpezilor nu se dau deloc în lături nici de la prăzile mai mici, mai ales atunci când acestea se întâlnesc din abundenţă. Un studiu efectuat în provincia Tibet de către reputatul expert în feline mari George Shaller a descoperit că, pe timpul verii, marmotele reprezentau aproximativ 45% din totalul prăzilor doborâte de leoparzii zăpezilor.
Într-un studiu desfăşurat între anii 1988-1989, alţi zoologi au estimat că un leopard de zăpadă din Himalaya se hrăneşte, în medie, cu 30-40 oi naur (Pseudois nayaur). Un studiu demarat pe o perioadă de un an de zile în rezervaţia Kibber, în statul indian Himachal Pradesh, a descoperit că un singur leopard monitorizat în această perioadă a vânat fix cinci oi naur, nouă iepuri sălbatici tibetani, douăzeci şi cinci de marmote, cinci capre domestice, o oaie domestică şi cincisprezece păsări.

Între legende şi supravieţuire
Denumit sarken de tibetani, palang i-berfy de persani şi afgani, sau irbis în limbile turcice, magnificul prădător se află într-o situaţie cu adevărat dificilă. Mai pe scurt, este serios ameninţat cu dispariţia totală: Deşi, la prima vedere, acest fapt pare puţin probabil dacă luăm în considerare faptul că acest leopard trăieşte într-unele dintre cele mai izolate, inaccesibile şi neospitaliere zone ale planetei pentru om, din nefericire realităţile ne contrazic.
Experţii susţin că în prezent ar mai exista între 4.000-6.590 exemplare în sălbăticie, dintre care cele mai multe (2.000-2.500) trăiesc în Tibet. Ca şi cum lucrurile nu ar fi stat îndeajuns de rău, unii specialişti consideră că doar 2.500 de leoparzi ai zăpezii mai supravieţuiesc, de fapt, în zilele noastre.
Adevărul întârzie să apară, deoarece estimarea numărului de indivizi ai unei specii de carnivor solitare prin excelenţă şi care trăieşte într-un mediu greu accesibili şi ostil este o operaţiune extrem de imprecisă şi dificilă.
Cauzele răririi sale considerabile sunt diverse şi greu de soluţionat.
Atacurile asupra turmelor pot deveni semnificative în unele cazuri, cercetătorii descoperind că în medie circa 10% din efectivele de ovine şi caprine din Podişul Tibetan cad victimă lui sarken, cum îl numesc etnicii tibetani. În Nepalul vecin, cifra pierderilor este mult mai mare, de 17% pe timpul verii şi 39 % din şeptel pe timpul iernii. În astfel de situaţii, magnifica felină intră deseori în conflict cu păstorii, care o împuşcă sau o otrăvesc.
Studiile de teren au arătat totuşi că atacurile asupra animalelor domestice sunt provocate, indirect, tot de om. Acest leopard evită omul cu orice preţ şi nu se apropie de aşezările umane decât când suferă de foame. Cercetările au descoperit că doar în zonele în care oamenii au decimat prin vânătoare populaţiile locale de erbivore sălbatice s-au înmulţit atacurile leoparzilor asupra animalelor domestice.
Altă cauză care a contribuit la declinul speciei este reprezentată de vânătoarea excesivă a erbivorelor sălbatice, precum şi campaniile de otrăvire în masă a populaţiilor de marmote şi de iepuri şuierători pika, întreprinse de către autorităţile chineze în Platoul Tibetan.
Un alt pericol este reprezentat de cererea crescută de oase de leopard, folosite în prezent în farmacopeea tradiţională chinezească drept substitut pentru oasele de tigru. Astfel, braconierii vând în Tibet un schelet de leopard al zăpeţii cu preţul de 190 $.
Blănurile groase şi moi de leopard de zăpadă erau foarte preţuite înainte de interzicerea comerţului internaţional cu blănuri de feline periclitate. În deceniul 1970-1980 o haină din blană de sarken costa în medie 50.000 $, la cotaţia de atunci a monedei americane.
Situaţia vânătorii leoparzilor pentru blănuri a fost şi mai gravă în anii 1920-1930, când din republicile sovietice centrasiatice se trimiteau anual spre Moscova aproximativ 1.000 blănuri, cifră imensă pentru populaţia unui asemenea carnivor.
Cu toate acestea, s-au luat unele măsuri de protecţie, care, chiar dacă nu stăvilesc total vânătoarea sa, l-au salvat totuşi de la dispariţia totală. În plus, în ultimele decenii au apărut mai multe organizaţii occidentale dedicate salvării leopardului zăpezii, precum The Snow Leopard Trust, The Snow Leopard Conservancy, Cat Specialist Group şi Panthera Corporation, care, pe baza unor donaţii consistente, au lansat programe de conservare şi salvare a speciei care includ locuri de muncă pentru localnicii care au astfel tot interesul să salveze leoparzii.
Poate că acest adevărat prinţ al înălţimilor, venerat în trecut de şamani pentru spiritul său călăuzitor, va supravieţui şi pe viitor, ca o podoabă supremă a celor mai sălbatice ţinuturi muntoase ale lumii.
Feline – Leopardul cu nori (Neofelis nebulosa)
in Mamifere 0 801 Vizualizari

LEOPARDUL CU NORI - Neofelis nebulosaLeopardul cu nori (Neofelis nebulosa) este cel mai mic animal carnivor din categoria felinelor mari. Numele sau vine de la petele neregulate cu margini negre, de forma unor nori, care formeaza un desen interesant pe blana sa. Poate fi intalnit in sudul, estul si sud-estul Asiei, in Insula Sumatra, Insula Borneo, in India, China, Laos, Thailanda, Nepal, Vietnam, Malaezia. Prefera regiunile acoperite cu tot felul de paduri, chiar si cele de la altitudini de 2000 m.
Animalele adulte au lungimea corpului de 60-110 cm, greutatea de 16-23 kg si inaltimea la umeri de 20-40 cm. Blana ce acopera tot corpul este scurta, moale si deasa, are o culoare de fond galbena-maronie, iar in zona umerilor si a spatelui petele sunt mai mari si mai deschise. Capul si membrele prezinta un desen cu pete de culoare mai inchisa, chiar neagra. Coada este foarte lunga, ajunge la 55-90 cm, iar membrele sunt destul de scurte, cu degete prevazute cu gheare ascutite retactile si curbate. Au cate patru degete la membrele posterioare si cate cinci la cele anterioare. Pe talpi prezinta pernite golase, rezistente, inconjurate de par, care le ajuta sa se deplaseze si sa urmareasca vanatul pe furis. Au toate simturile foarte bine dezvoltate – ochii indreptati inainte ii ajuta sa aprecieze perfect distantele, urechile mobile si relativ mari ii ajuta sa capteze sunetele din jur, vibrizele lungi si sensibile ii ajuta in orientare, pe timp de noapte, la vanatoare.
Leopardul cu nori (Neofelis nebulosa)Sunt animale solitare, active in special noaptea cand obisnuiesc sa mearga in cautarea prazii. Au abilitati de catarare excelente, fac diferite acrobatii tinandu-se cu coada lunga si puternica de ramurile copacilor, cu capul si corpul in jos.
Leopardul cu nori se hraneste cu maimute, porci spinosi, mistreti salbatici, giboni, cerbi, serpi, caprioare, pasari si diferite animale mici. Are obiceiul sa stea ascuns pe crengile copacilor si sa isi urmareasca tiptil prada de sus, apoi cu o saritura ampla si brusca o ataca prin surprindere si isi infinge coltii mari si ascutiti in gatul victimei. Are caninii foarte lungi, de aproximativ 5 cm, asemanatori ca la tigru.
Femelele pot face doi, trei sau patru pui, dupa o perioada de gestatie de trei luni. La inceput puii sunt neajutorati si orbi, la fel ca puii de pisici. Dupa 10-12 zile ei incep sa vada, dupa o luna sunt destul de activi, iar dupa 10 luni devin independenti.
Speranta de viata la leopardul cu nori este de 11 ani in mediul lor natural si de aproximativ 17 ani in captivitate.
Leopardul cu nori face parte din ordinul Carnivora si familia Felidae. Este o specie pe cale de disparitie, numarul de exemplare a scazut foarte mult in ultimii ani din cauza braconajului. Acest leopard este vanat atat pentru carnea gustoasa si blana sa foarte scumpa, dar si pentru oasele sale – care sunt folosite in medicina traditionala chineza.

PANTERA NEAGRA

Asa ar putea fi descrisa in cateva cuvinte felina neagra numita pantera. Din punctul meu de vedere, negrul elegant al blanei claseaza pantera drept style icon in lumea felinelor. Gratioase prin miscari ca trasatura generala, felinele au o regina inca neincoronata a frumusetii: pantera neagra.
Pantera neagră este unicul leopard cu blana de culoare neagră în întregime. În ciuda acestor mărimi destul de mari, leopardul este un animal agil. Pot trăi până la 20 ani. Leoparzii sunt animale nocturne. Leopardul este vestit pentru capacitatea sa de adaptare,iar datorita simturilor sale excelent dezvoltate si a desenului blanii,ramane nevazut daca este nevoie.
Dimensiuni maxime: 1,67 m / 91 kg
Reproducere: 2-4 pui, dupa o perioada de gestatie de 90-105 zile
Comportament social: Leoparzii duc o existenta solitara. Masculii actioneaza pe un teritoriu de pana la 40 km patrati, care de obicei se suprapune cu teritoriile mai multor femele.
Hranire: Antilope, gazele, maimute, serpi si chiar insecte
Statut: Toate speciile de leopard sunt in pericol de disparitie, dar patru dintre ele, leopardul din Sudul Arabiei, leopardul Amur, leopardul nord-african si leopardul anatolian, sunt considerate in pragul disparitiei. Leoparzii isi vaneaza prada pe care o urmaresc, atingand viteze de pana la 70 km/h. De asemenea, sunt incredibil de puternici. Sunt capabili sa ridice cadavre de trei ori mai grele decat propria lor greutate corporala, asezandu-le pe ramuri aflate la peste 6 metri inaltime. Au existat situatii in care rangerii au raportat ca au vazut leoparzi ridicand pe ramurile copacilor girafe tinere.

Comentarii album • 0
Nume:



Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.