1858 poze   59328 vizite
Albume
0 Contact   GIURGIU      circul0 DE PRIN_VOLIERA   00_ Asa ca de sf Nicolae   01_Paza _la hulubi   02_INELE TEXANI   03_texan0 PUI TEXANI   pentru costirostov   PUI TEXANI 20170 TEXANI   00_TEXANI PERECHI pentru 2017      PERECHEA 10_Alb putin patat si fem neagra_pentru 2018      PERECHEA 13_Alb gulerat stropit si fem porumbaca   PERECHEA 01_Alb si fem albastra cu trese   PERECHEA 02_Galben si fem Rosie   PERECHEA 03_Alb gulerat si fem Rosu ciocanit   PERECHEA 04 - mascul alb putin stropit si fem Neagra pentru 2018   PERECHEA 05_- Pestrit si fem Neagra   PERECHEA 06_Alb putin patat si fem Albastra cu trese   PERECHEA 07_ Galben si Rosu ciocanit_pentru 2018   PERECHEA 08 -Alb gulerat si Rosie -pentru 2017   PERECHEA 09_Alb patat _Bobat si fem Neagra_pentru 2017   PERECHEA 11_Alb gulerat putin stropit si fem rosie   PERECHEA 12_Alb putin stropit si Rosu ciocanit_pentru 201700 _ Construire gratar si leagan de gradina02 Inele si cleme   inele si cleme 201503 Magazia si _ drogheria04 Colaboratori de INCREDERE si SERIOSI05 EXPOZITII   00 Expo INDAGRA 201406 CLASIFICAREA PORUMBEILOR07 Poze08 Regii din jungla   00 Leul_Regele animalelor   01 Leopardul09 Happy new year 201510 Ciufulici15 Medicamente si cateva sfaturi utile   00_Medicamente      19_Tratamente efectuate la porumbei iarna cu produse ROMVAC      22_Schema de tratament de la ROMVAC      23_Crestere puilor orfani      24_Produse ROMVAC   01_Calendar porumbei   02_Bolile porumbeilor   03_Tratamente naturiste   04_Reproductia porumbeilor   05_Actiuni profilactico-curative efectuate in adaposturile de porumbei   06_Cauzele neimperecherii   07_Sfaturi referitoare la imperechere si clocire   08_Imperecherea si separarea porumbeilor   09_Sfaturi in selectia puilor   10_Sistemul vaduviei   11_Hrana porumbei   12_Constructia unui adapost pentru porumbei   13_Notiuni de crestere si alimentatie a porumbeilor   14_Remedii Naturale   15_Tratamente si boli   16_Cresterea puilor   17_RREGULI DE BAZA IN ASIGURAREA SANATATII PORUMBEILOR   18_Oua limpezi - rolul calciului   20_Cateva elemente de baza despre imperechere si reproductie   21_ De retinut30 Amintiri   00 aminitiri _ TEXANI _ amintiri   00_STRASSER 2014 NU MAI DETIN      strasser NU MAI DETIN   19 oo VANDUTI oo   DE VANZARE PUI 2016      pentru Cristi   PUI TEXAN 2015 _ Daruiti   PUI TEXAN 2016 - parte din ei DE VANZARE

membru din 17 septembrie 2014

GIURGIU

Giurgiu este un port fluvial important și un punct de frontieră cu Bulgaria.
Orasul fortificat, ce a jucat un rol important in frecventele razboaie dintre romani si turci pentru controlul Dunarii, in special in campania antiotomana dusa de Mihai Viteazul, a ars din temelii in anul 1659, iar in anul 1829 zidurile si fortificatiile sunt complet distruse, singura aparare ramasa fiind castelul de pe insula Slobozia, legata de tarm printr-un pod.
Zorio este prima mentiune sigura a Cetatii Giurgiu, amintita in Codex Latinus Parasinus la inceputul secolului al XV-lea. Denumirea de atunci avea mentiunea alaturata ”Loc pustiu” si facea referire la ceea ce a ramas dupa distrugerea cetatii in timpul campaniei otomane din 1394 indreptata asupra lui Mircea cel Batran.
Prin secolul al XIV-lea si ulterior, romanii din Giurgiu aveau relatii comerciale cu mai multe republici italiene. Fapt pentru care nu este de mirare ca initial s-a crezut ca genovezii au construit aceasta cetate, datorita presupozitiei ca denumirea provine de la San Giorgio, patron al Genovei. Dupa trasarea granitelor balcanice de catre Mircea cel Batran si reorganizarea sistemului defensiv, in insula de la vadul Giurgiului a fost ridicata o fortificatie care corespundea cerintelor defensive ale Tarii Romanesti de la sfarsitul secolului al XIV-lea.
Giurgiu a fost cucerit in repetate randuri de catre turci si a ajuns sub stapanirea lor pentru perioade de timp mai lungi sau mai scurte. Acestia au intarit Cetatea Giurgiului si Castelul San – Giorgio din dorinta de a cuceri toata Europa, facandu-le, astfel, cele mai puternice cetati ale lor de la Dunare.
Cetatea-Giurgiului Podul-Bizetz
Simbolul orasului Giurgiu este Turnul ceasornicului, aflat in centrul orasului – construcţie ridicata de turci in 1700 din piatra masiva. Din acel turn turcii observau miscarile ostirilor romane. In secolul al XIX -lea i s-a adaugat turnului ceasul.
Muzeul Judetean ”Teohari Antonescu” – a fost infiintat in anul 1934 si functioneaza din 1977 in cladirea fostei Prefecturi Vlasca, monument istoric. In interiorul muzeului veti gasi expuse piese de istorie straveche si veche, unde pot fi admirati idoli neolitici, vase antropormofe si zoomorfe de la Sultana (cultura Gumelnita), obiecte apartinand culturii Tei. Unele sali sunt dedicate istoriei medievale prin colectia de proiectile de artilerie de la Cetatea Giurgiului, ceramica cu sgrafitto. Alaturi de istorie, muzeul valorifica si piese arheologice din epoca bronzului ai a fierului, unelte, podoabe, monede (13 tezaure monetare, o colectie alcatuita din 2500 piese din aur, argint), arme, documente din evul mediu si din epoca moderna, etnografie.
In centrul frumoasei asezari vlascene, port la Dunare, se afla Catedrala Adormirea Maicii Domnului, constructie mareata in stil arhitectural bizantin. Biserica a fost ridicata intre anii 1840-1852 pe locul unei foste biserici semiîngropate din timpul stapanirii otomane. A fost construita cu caramida arsa cu mortar de var, pe o temelie realizata din piatra luata din zidurile Cetatii Giurgiu.
In zona portului Giurgiu, intr-o adevarata oaza de liniste si de meditatie spirituala din apropierea albiei Dunarii se gaseste Biserica Sfantul Nicolae. Anul constructiei nu se cunoaste, ci doar faptul ca pana in anul 1830 a fost o geamie. Dupa eliberarea Cetatii Giurgiului de sub ocupatie otomana, lacasul a fost transformat in biserica ortodoxa si a primit hramul dupa numele tarului Nicolae I al Rusiei. Clopotele bisericii, 3 la numar, au fost turnate din bronzul tunurilor cucerite de rusi la Cetatea Silistrei. Biserica este executata din zidarie de piatra de talie, pe alocuri cu caramida (piatra de Rusciuc), iar ancadramentele ferestrelor sculptate sunt cele originale de la geamie.
Alte obiective turistice de vizitat din orasul Giurgiu si judetul Giurgiu:
Mausoleul Eroilor, Gradina Aleiul, Podul Bizet – primul pod in curba din lume, Portul Ramadan, Gara Giurgiu Sud, Gara fluviala de unde pleca Carol I in plimbari cu iahtul, Manastirea Comana, Cetatea Argedava - fosta capitala a Marelui Stat Dac de pe vremea regelui Burebista.
capitania port Giurgiu
capitania port Giurgiu
Capitania port Giurgiu
Capitania port Giurgiu
Podul-Bizetz-primul pod din lume in curba
Podul-Bizetz-primul pod din lume in curba
port Giurgiu
port Giurgiu
cetatea
cetatea
Biserica “Sfanta Treime” – Smarda
Biserica “Sfanta Treime” – Smarda
Podul Giurgiu-Ruse
Podul Giurgiu-Ruse
Spitalul-judetean-de-urgenta-Giurgiu
Spitalul-judetean-de-urgenta-Giurgiu
Biserica Inaltarea Domnului
Biserica Inaltarea Domnului
schitul-Sfantul Nicolae
schitul-Sfantul Nicolae
catedrala-Giurgiu
catedrala-Giurgiu
Biserica de lemn
Biserica de lemn

Comentarii album • 3
Nume:



CIOBANUFLORICA 13 ianuarie 2015  
exceptionale poze miaduc aminte cand eram tineri si ne fugarea fita prin centru la chioscul de ziare
Răspunde Raportează
Anca10 23 noiembrie 2014  
frumos oras si frumos Album...felicitari,pt realizarea lui!
Răspunde Raportează
sniper2007 23 noiembrie 2014  
multumesc!
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.